Skip to content Skip to footer

DITDIT – DADA – DITDIT

April 1, 2022 @ 18:30
De Ruimte
Distelweg 83
Amsterdam
12,50 (Diner 19,50)

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 19,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

An intimate entanglement of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 19,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open
19:00: start diner
19:45: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord.

LINE-UP:

VINKEPEEZER
JODI GILBERT / MICHAEL MOORE
COEN CORNELIS
VERA GOETZEE


VINKEPEEZER

Vinkepeezer (Ivo Bol) maakt muziek met gevonden geluiden. Het zoemen van de koelkast, een vergeten cassette bandje, het gekraak van de lp voordat de muziek begint. All Kinds is een live performance, remix en improvisatie met samples van Latijns-Amerikaanse 78 toerenplaten. Een betoverende mix van oud en nieuw met planten, synthesizers en draaitafels.

JODI GILBERT / MICHAEL MOORE

Een prachtig duo: Jodi Gilbert en Michael Moore, zowel levenspartners als muzikanten. Michael Moore staat al decennia bekend om zijn warme klankkleur en sublieme timing en Jodi Gilbert om haar betoverend mooie en soepele stem. Ze speelden in tientallen bands, ensembles en gezelschappen, puur muzikaal, maar ook theatraal of in combinatie met dans.

Michael Moore rieten | Jodi Gilbert zang

COEN CORNELIS
Coen Cornelis schrijft gedichten, toneel en egelverhalen. Hij bedenkt graag vreemde avonturen voor zichzelf, zo logeerde hij twee maanden lang elke week bij iemand anders waarover hij het poëtisch reisverslag De Logeerbundel schreef, en groef hij een gat voor zichzelf waaruit hij aan ieder die het wilde horen vertelde over alles was mis gaat in zijn leven, in een vreemde mengelmoes van poëzie, zelfverachting en evangelisatie. Coen schrijft over egels, citroenen en God en gelooft dat een buitenaardse beschaving met hem probeert te communiceren doormiddel van de stand van de bladeren van zijn kamerplanten. De bladeren zeggen tegen hem: “En nu is het uit met het gedonder, bek houden en schrijven!!!”

VERA GOETZEE
De performance Glaswerk van danseres Vera Goetzee en componist Jochem Braat onderzoekt de fragiliteit van onze natuur door op zoek te gaan naar het geluid van water en glas. De glazen breekbaarheid en beweeglijkheid van water hebben beide hun eigen magie. Water past zich aan, gaat daar waar ruimte is, terwijl glas breekt. Dit komt niet alleen terug de muziekcompositie van maar ook in de lichaam, die samenkomt in een experimentele, mystieke performance.
Glaswerk reflecteert op de alsmaar meer overstromende wereld, de zeespiegel in een glas water als metafoor. Glaswerk is een eerste try-out naar een langere performance installatie.

put 10
Vinkepeezer3
Vera Goetzee Glaswerk