Skip to content Skip to footer

FRIDAY 28.02.20

19h // DE RUIMTE // AMSTERDAM // 12,50 EURO (Diner: 16,50)

DITDIT – DADA – DITDIT FEBRUARI

  • Nora Fischer & Marnix Dorrestein HUSH
  • AB BAARS SOLO
  • JULIE KURRIS

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

Wil je mee-eten? Reserveer dan spoedig via ditditdadaditdit@cafederuimte.nl

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: TIM SPRANGERS / JOHN PASTINAAK
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Op het menu dit keer in ieder geval een heerlijke polenta met eekhoorntjesbrood en pastinaak. Verdere details volgen nog!

MUZIEK: NORA FISCHER & MARNIX DORRESTEIN HUSH

Ze schoppen al een tijdje stennis in de conservatieve klassieke wereld door muziek uit de barok en renaissance op compleet eigengereide manier te moderniseren. Zonder gedateerde versiersels, maar uitgekleed, op zoek naar de essentie. En bovendien met de elektrische gitaar. Speciaal voor vanavond proberen Nora en Marnix nieuwe liedjes uit.

Hush op Youtube

Live in Paradiso

MUZIEK: AB BAARS SOLO

De fantastische Ab Baars (tenorsaxofoon, klarinet en shakuhachi) heeft een volstrekt authentieke stijl en een sterke persoonlijkheid. Zijn solo-optredens zijn stuk voor stuk memorabel door zijn eerlijke benaderingswijze van muziek, geluiden, zichzelf en het moment. Binnenkort vertrekt hij voor een maand naar de States voor zo’n twintigtal soloconcerten.

Meer over Ab Baars

Jazzportret

PERFORMANCE: JULIE KURRIS

Julie is benieuwd hoe ze van tekst muziek kan maken. In deze performance zet ze al haar dromen op z’n kop en vlecht ze hen in een staaltje vertelwerk.

Nora-Fischer_Marnix-Dorrestein_foto-Sarah-Wijzenbeek_f29e8a34dd