Skip to content Skip to footer

FRIDAY 31.01.20

19h // DE RUIMTE // AMSTERDAM // 12,50 EURO (Diner: 16,50)

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

Wil je mee-eten? Reserveer dan spoedig via ditditdadaditdit@cafederuimte.nl

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: TIM SPRANGERS / JOHN PASTINAAK
Zoals altijd kookt Tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. HET MENU IS BEKEND!

VOOR Soep van knol-, bleek- en snijselderij met knoflookbrood
HOOFD Stoemp savooikool met een gerookte kikkererwtenburger en geglaceerde wortelen
NA Zoete pastinaakcake met walnoot, speculaaskruiden en kaneelyoghurtMUZIEK: MARIPEPA CONTRERAS GÁMEZ (HOBO)

Het aantal hoboïsten dat jazz speelt is zeer gering, maar de Andalusische Maripepa Contreras heeft zich er de laatste jaren op toegelegd. Ze studeerde op het conservatorium van Malaga en geeft momenteel les op het conservatorium van Amsterdam.

https://www.maripepacontreras.com/

PERFORMANCE: LAURA MENTINK
Laura Mentink is toneelspeler, schrijver en maker. Ze studeerde in 2007 af aan de Arnhemse Toneelschool en speelde o.a. bij NT Gent, Hotel Modern, Bonheur, ’t Barre Land en Maatschappij Discordia. Voor Ditdit-dada-ditdit maakt ze een theatrale performance van teksten van haar hand.

http://lauramentink.nl/

MUZIEK: MICHIEL SCHEEN (PIANO)
Het tegelijkertijd staccato en zo lyrische spel van een van de meest authentieke Nederlandse jazzpianisten is hartverwarmend en intellectueel uitdagend. In soloconcerten komen zijn kwaliteiten nog beter naar voren.

http://www.michielscheen.nl/

VOORDRACHT: MARTIN ROMBOUTS
Martin Rombouts is schrijver, maker en performer. Hij studeerde af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en het Arts/Science Honours Programme van de KNAW en Akademie van Kunsten. Eerder stond hij onder meer op Lowlands, Wintertuinfestival en in Perdu. Soms solo, soms als onderdeel van BOYBAND, de literaire boyband.

www.slowwritinglab.nl/schrijvers/2018-19/index.php?p=152

Maripepa