Skip to content Skip to footer

FRIDAY 27.12.19 Ditdit-dada-ditdit

19.00 // DE RUIMTE // AMSTERDAM // 12,50 EURO (Dinner: 16,50)

  • Michael Moore (rieten) & Jodi Gilbert (zang)
  • Margo van de Linde (spoken word)
  • Martin Rombouts (poëzie)
  • Lidy Blijdorp (cello)

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

DINEER JE MEE? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Speciaal voor deze editie kookt hij een kerstig MENU:

VOOR Bouillon van paddenstoelen en dragon en een rozemarijncrostini
HOOFD Gepofte knolselderijsteak met parelgort, pompoenmousse en geblakerde spruiten
NA Pure chocolademousse met een stoofpeertje


MUZIEK: Michael Moore (rieten) & Jodi Gilbertt (zang)
Sinds decennia is Michael Moore de man van de warme klankkleur en sublieme timing en is Jodi Gilbert de vrouw van de betoverend mooie en wonderlijk lenige stem. Ze speelden in tientallen bands, ensembles en gezelschappen, puur muzikaal, maar ook theatraal of in combinatie met dans.

ramboyrecordings.com/
www.youtube.com/watch?v=AbLfJRmTqMM

PERFORMANCE: Margo van de Linde
Als spoken word-performer mengt Margo moeiteloos script en improvisatie. Het meeste dat je van haar hoort is live en geïnspireerd door de plek en de mensen die er zijn. In de vorm speelt ze met ritmes, maar inhoud is haar drijfveer. Als artiest is ze bekend om theaterstukken die improvisatie en dialoog combineren, bijvoorbeeld Translating Lola en Improvised Feminism. Daarnaast cureert en host ze de maandelijkse avond Subculture Cabaret, die artiesten samenbrengt uit uiteenlepende Amsterdamse artistieke scenes.

www.margovandelinde.com

MUZIEK: Lidy Blijdorp solo (cello)
De extreem muzikale celliste Lidy Blijdorp wordt geroemd om haar kwaliteiten om verhalen te vertellen. Met haar talent viel ze in de prijzen op uiteenlopende festival en concoursen, zoals de Cellobiënnale, het Grachtenfestival, het Prinses Christina Concours en won ze de Académie Ravel. Tevens is ze fervent capoeira-beoefenaar, bij De Ruimte om de hoek.

www.lidyblijdorp.nl
www.youtube.com/watch?v=HimQiOD-Ii0

POËZIE: Martin Rombouts
Martin Rombouts is schrijver, maker en performer. Hij studeerde af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en het Arts/Science Honours Programme van de KNAW en Akademie van Kunsten. Eerder stond hij onder meer op Lowlands, Wintertuinfestival en in Perdu. Soms solo, soms als onderdeel van BOYBAND, de literaire boyband.

www.slowwritinglab.nl/schrijvers/2018-19/index.php?p=152

Lidy
Martin Rombouts
Michael Moore